Veelgestelde vragen

search
Sorteren:
Wat kan ik met de third-party feed en hoe kan ik deze gebruiken?

Deze feed bevat aanbod in HTML formaat en kan snel ingezet worden op een website met een zelfgekozen styling. De feed wordt ’s ochtends vroeg eenmalig bijgewerkt en kan na downloaden als databron gebruikt worden. Dit limiteert het gebruik van bandbreedte, maar heeft als nadeel dat de data niet real-time is en de structuur is niet makkelijk aanpasbaar. Om de feed aan te vragen kunt u contact opnemen met Het Nieuwbouw Platform, via info@hetnieuwbouwplatform.nl. Vermeld onderstaande gegevens in de mail:

 • Naam van de website die de feed gaat gebruiken
 • IP adressen van alle servers die de feed gaan inladen
 • Wens wat betreft koop en/of huur
 • Wens wat betreft volledige projectgegevens, alleen woninggegevens of de minimale set van gegevens
 • Techniek
Hoe kan ik projectgegevens geautomatiseerd invoeren?

Als project- en bouwnummergegevens reeds zijn opgenomen in een backend systeem, dan is het mogelijk dit systeem te koppelen aan de database van Het Nieuwbouw Platform. Deze geautomatiseerde koppeling voorkomt dat gegevens op meerdere plaatsen beheerd moeten worden. Deze webservice gebruikt geen SOAP/API maar een eigen XML formaat. Meer informatie is te vinden via “Hulp bij techniek”.

 • Techniek
Hoe kan ik een werkende OAuth token verwijderen?

Om een token te verwijderen, kun je een mail sturen naar info@hetnieuwbouwplatform. Vermeld hierin de webservice die je gebruikt (data123456), voor welke opdrachtgever en voor welke site de werkende token is geregistreerd. Je krijgt een mail terug als de token is verwijderd.

Technische ondersteuning nodig? Neem contact op met Het Nieuwbouw Platform, info@hetnieuwbouwplatform.nl of 070 30 04 370.

 • Techniek
Ik kan de makelaar niet selecteren in de lijst bij betrokken partijen?

Alle makelaars worden centraal beheerd in de database, om te voorkomen dat er dubbelingen in de database komen te staan. Staat de makelaar niet in de database of zijn de gegevens van de makelaar gewijzigd? Stuur een mail naar info@hetnieuwbouwplatform met daarin de naam, adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres, website en JPG logo (indien beschikbaar) van de makelaar. Je krijgt een mail als de makelaar is toegevoegd aan de database, zodat je de makelaar kunt selecteren in Projectbeheer bij stap 2d.

 • Projectbeheer
Ik kan de opdrachtgever niet selecteren in de lijst bij betrokken partijen?

Alle opdrachtgevers/ontwikkelaars worden centraal beheerd in de database, om te voorkomen dat er dubbelingen in de database komen te staan. Staat de opdrachtgever/ontwikkelaar niet in de database of zijn de gegevens van de opdrachtgever/ontwikkelaar gewijzigd? Stuur een mail naar info@hetnieuwbouwplatform met daarin de naam, adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres, website en JPG logo (indien beschikbaar) van de opdrachtgever/ontwikkelaar. Je krijgt een mail als de opdrachtgever/ontwikkelaar is toegevoegd aan de database, zodat je de makelaar kunt selecteren in Projectbeheer bij stap 2d.

 • Projectbeheer
Wat betekent een verkort inschrijfformulier?

Bij een verkort inschrijfformulier zijn veel minder velden verplicht. Alleen het e-mail adres moet ingevuld worden, de rest is optioneel. Hierdoor wordt de drempel voor het tonen van interesse lager en maakt het ook makkelijker voor een potentieel geïnteresseerde om het formulier op bijvoorbeeld op een mobiel in te vullen. Het grote nadeel is een gebrek aan gegevens die te gebruiken zijn voor statistische analyses. Zo is de herkomst analyse binnen projectbeheer minder nuttig.

 • Projectbeheer
 • Techniek
Hoe authenticeer ik via OAuth?

Om een OAuth koppeling op te zetten zijn account gegevens (data123456) en een oauth client bibliotheek nodig. Voor PHP hebben we in de documentatie een voorbeeld client vrijgegeven. De meeste gangbare programmeertalen hebben een eigen OAuth client toevoeging of bibliotheek. Raadpleeg de handleiding van deze bibliotheken of het internet voor informatie over het toepassen van deze techniek.

Dit is de basis URL waar alle OAuth aanroepen naar toe gaan. Momenteel werkt deze met de OAuth 1.0a (Three-legged authentication) variant. Meer informatie over deze en andere OAuth varianten is te vinden op http://oauthbible.com/#oauth-10a-three-legged.

Technische ondersteuning nodig? Neem contact op met Het Nieuwbouw Platform, info@hetnieuwbouwplatform.nl of 070 30 04 370.

 • Techniek
Hoe vraag ik een OAuth token aan?

Dit staat beschreven in de API Handleiding, welke te vinden is via www.hetnieuwbouwplatform.nl/techniek/ bij het hoofdstuk REST API.

 • Techniek
Hoe krijg ik mijn project op Funda?

Als het project in voorbereiding of in verkoop staat, kan je bij stap 6 het vinkje aan zetten en één makelaar selecteren. Vervolgens worden er twee mails verstuurd, één naar de makelaar met het verzoek en één naar jou met de bevestiging tot plaatsing.

Een handleiding hoe je een project beschikbaar kunt maken voor de makelaar is te vinden via “Hulp bij projectbeheer“.

 • Doorleveringen
Hoe krijg ik mijn project op Nieuwbouw-Nederland, Nieuwbouwwoningen.nl, MVA en .......?

Het ingevoerde project wordt geautomatiseerd doorgestuurd naar diverse websites. Hiervoor hoef je dus geen extra handelingen te verrichten. Het project is uiterlijk de volgende dag te vinden op de website.

 

Kijk hier voor een overzicht van de websites waaraan we het aanbod doorleveren.

 

Niet alle doorleveringen plaatsen al het aanbod. Het kan zijn dat de website gekozen heeft om alleen aanbod te tonen dat in verkoop/-huur is. Het kan ook zijn dat een website een bepaald gebied beslaat, dan zal alleen het aanbod in dat gebied getoond worden op de website.

 • Doorleveringen
Hoe werkt de koppeling met Nieuwbouw-Nederland?

Als je geen gebruik maakt van het CRM pakket van Nieuwbouw-Nederland, wordt het ingevoerde project geautomatiseerd doorgestuurd naar Nieuwbouw-Nederland. Het project is de volgende dag te vinden op de website. Ingevulde interesseformulieren komen terug in de database van Het Nieuwbouw Platform, zodat je ze verder kunt verwerken. Hieraan en aan de koppeling met Nieuwbouw-Nederland zitten geen extra kosten verbonden.

Heb je bij een project het interesseformulier uit staan? Dan staat jou project niet op Nieuwbouw-Nederland.

 • Doorleveringen
Hoe werkt het met de leads die ik via Nieuwbouw-Nederland binnen krijg?

De formulieren die ingevuld worden op de websites van Nieuwbouw-Nederland, komen geautomatiseerd terug in de database van Het Nieuwbouw Platform. Hieraan zitten GEEN kosten verbonden.

 • Doorleveringen
Wat kost het om mijn project in te voeren?

Je betaalt een eenmalig tarief als de woning in verkoop of verhuur wordt gepubliceerd. Voor dit tarief blijft de woning online staan tot deze verkocht of verhuurd is.

Vanaf 1 januari 2018 zijn er vaste tarieven voor het publiceren van woningen:

 • € 50,- voor grondgebonden koopwoningen en vrije kavels.
 • € 40,- voor overige woningen (alle huurwoningen, koopappartementen, -penthouses en -parkeerplaatsen).
 • € 60.000,- fixed fee. Dit is een afkooptarief, waarbij het aantal woningen voor een jaar op holding niveau afgekocht kan worden.
 • Kosten
Wat kost een project in voorbereiding (PIV)?

Niets.

 • Kosten
Wat kost een pre-sale project?

Niets.

 • Kosten
Wat kost een project in verkoop/huur?

Je betaalt een eenmalig tarief als een bouwnummer in verkoop/huur wordt gepubliceerd. Als het bouwnummer zowel huur als verkoop is, betaal je dus eenmalig voor dat bouwnummer, maar wordt het wel op beide manieren getoond. Voor dit tarief blijft het bouwnummer online staan tot deze verkocht/verhuurd is.

Vanaf 1 januari 2018 zijn er vaste tarieven voor het publiceren van woningen:

 • € 50,- voor grondgebonden koopwoningen en vrije kavels.
 • € 40,- voor overige woningen (alle huurwoningen, koopappartementen, -penthouses en -parkeerplaatsen).
 • € 60.000,- fixed fee. Dit is een afkooptarief, waarbij het aantal woningen voor een jaar op holding niveau afgekocht kan worden.
 • Kosten
Waar vind ik de herkomst rapportage?

Klik in Het Nieuwbouw Platform projectbeheer in het project op stap 2c “Interesse” op “Bekijk de herkomst rapportage”.

 • Big data
 • Projectbeheer
Hoe krijg ik mijn project op AmsterdamWoont.nl en wat kost het?

Je project met woningen wordt automatisch in de zoeker van Amsterdam Woont geplaatst als je abonnee bent van Het Nieuwbouw Platform. Ben je geen abonnee, maar wil je je woningen toch tonen in de zoeker, zijn er verschillende abonnementen die je kunt afsluiten. Een Project In Voorbereiding (PIV) plaatsen kan altijd, aangezien dit niets kost, dit heet het Light abonnement. Echter als je project dan in verkoop gaat, wordt het niet meer getoond. Er is ook de mogelijkheid om een projectabonnement af te sluiten, hiermee kun je eenmalig een project invoeren voor € 75,- per bouwnummer. Of je kunt een abonnement afsluiten bij Amsterdam Woont naast je deelname die je betaald voor het Platform Amsterdam Woont zelf. Door middel van dit abonnement voer je alle projecten in in de database in de regio waarvan je lid geworden bent, in dit geval dus in de regio van Amsterdam Woont. Hiervoor worden de tarieven van een full abonnement van Het Nieuwbouw Platform gehanteerd. Voor de verschillende mogelijkheden, klik hier.

 • Kosten
Hoe kan ik zien waar een geïnteresseerde het interesseformulier heeft ingevuld?

Bij stap 2c “Interesse” in projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform klik je op “download ingevulde formulieren in Excel formaat”. De derde kolom “Domain” geeft aan op welke website de interesse is ingevuld.

 • Big data
 • Projectbeheer
Hoe kan ik mijn aanbod makkelijk op mijn corporate site plaatsen?

Elke abonnee van Het Nieuwbouw Platform krijgt een responsive woningzoeker in een neutraal template. Deze zoeker kan eenvoudig op de site geplaatst worden door de link van de zoeker onder een button te hangen.

Het is tevens ook mogelijk om de (eigen) webbouwer een woningzoeker op te laten maken in corporate kleuren en/of volledig te integreren in de website. Meer informatie hierover is te vinden via “Hulp bij techiek“.

 • Doorleveringen
 • Techniek
Wat betekent “gewogen voorkeuren” in de herkomst rapportage?

Het aantal gewogen voorkeuren is altijd gelijk of hoger dan de voorkeuren. Stel: 1 geïnteresseerde heeft meerdere voorkeuren, dan worden deze verdeeld over de woningtypen bij “Gewogen voorkeuren”. Indien 2 woningtypen worden aangeklikt worden aangeklikt, dan krijgen die beide 0,5 “punten”.

 • Big data
Kan ik ook gegevens uit de database analyseren?

Ja, je kunt o.a. gebruik maken van de herkomst rapportage. Tevens hebben we samen met de NEPROM de NMA Tool (Nieuwbouw Markt Analyse tool) ontwikkeld.

De NMA tool is een online applicatie om analyses uit te voeren op de database van Het Nieuwbouw Platform. De dynamische applicatie is bedoeld om de gebruikers te helpen om nieuwe projecten goed in de markt te zetten.

De bedoeling is om in de toekomst nieuwbouw marktanalyse verder uit te bouwen, in eerste instantie met extra filters en aanvullende analyses, bijvoorbeeld op huurwoningen en projecten in voorbereiding. De ontwikkeling van de tool is begeleid door een werkgroep die heeft meebeslist over de functionaliteit van de tool. Na een testperiode is de tool met inbreng van deze werkgroep zo ver mogelijk geoptimaliseerd. Opmerkingen over de huidige versie en suggesties voor volgende versies zijn van harte welkom.

 • Big data
Wat betekenen de voorkeuren die niet onder een woningtype vallen?

Deze interesses zijn binnengekomen toen het project in voorbereiding “live” staat/stond. Er waren toen nog geen woningtypes aangemaakt. Een project in voorbereiding met woningtypes is een pre-sale project. De voorkeuren komen dan op woningtype niveau binnen.

 • Big data
Wat is Pre-sale?

Pre-sale wordt gebruikt om een project te toetsen aan de markt. Er hoeven in deze fase nog geen bouwnummers ingevoerd te worden. Het project wordt getoond op woningtype niveau met een prijsrange. Zo kan de woningaanbieder evt. het programma of prijs optimaliseren. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Het Nieuwbouw Platform, info@hetnieuwbouwplatform.nl of 070 30 04 370.

 • Projectbeheer
Wat is de Nieuwbouw Markt Analyse tool (NMA tool)?

De Nieuwbouw Markt Analyse is een tool die informatie geeft over de data in de database van Het Nieuwbouw Platform. De Nieuwbouw Markt Analyse geeft zicht in wat er in een bepaald gebied is ontwikkelt. Wil je bijvoorbeeld weten wat er in Groningen voor woningen met een oppervlakte tussen de 60-80 m2 is gevraagd? Dat kan nu! De tool is een filter over de database van Het Nieuwbouw Platform en is samen met de NEPROM ontwikkeld.

 • Big data
Waarom staat mijn project niet live?

Check altijd eerst de status van je project, bij stap 5 in Projectbeheer. Hier geef je de publicatiedatum mee aan een project.

In concept, geeft aan dat het project geen publicatiedatum heeft. Voer een datum in bij “In voorbereiding” of “In verkoop/huur”. Kan je hier geen datum invullen, dan mist er nog informatie om het project met deze status te publiceren. Hetgeen dat mist, staat vermeld in het vlak.

Niet getoond op de website, geeft aan dat de vinkjes “Tonen” voor de bouwnummers in stap 4b niet aan staan.

Verkocht/verhuurd, geeft aan dat alle bouwnummers in stap 4b op verkocht/verhuurd staan. Volledig verkochte of verhuurde projecten worden niet meer getoond aan de consument.

Ingetrokken, geeft aan dat alle bouwnummers in stap 4b op ingetrokken staan. Deze status wordt o.a. gebruikt als bouwnummers herontwikkeld worden.

Archief, geeft aan dat het project gearchiveerd is. Het project kun je niet meer bewerken als het deze status heeft en komt niet meer naar voren in Projectbeheer tussen de actieve projecten van de opdrachtgever.

 • Projectbeheer
Hoe kan ik het beste een storing en/of foutmelding doorgeven?

Per mail, info@hetnieuwbouwplatform.

Vermeld in de mail met welke techniek je werkt (API, SOAP of ander). Geef aan welke stappen je hebt gemaakt voordat je de foutmelding kreeg (incl. code) en stuur vooral ook de foutmelding mee.

 • Techniek
Wat kan ik met de API service en hoe kan ik deze implementeren?

De API service is een zogenaamde REST API. Hiervoor is in de eerste plaats een OAuth token nodig. Als je een token hebt, kunnen alle projecten opgevraagd worden via https://api.niki.nl/projects/mine?oauth_token=123456 waar 123456 vervangen dient te worden door uw token.

Technische ondersteuning nodig? Neem contact op met Het Nieuwbouw Platform, info@hetnieuwbouwplatform.nl of 070 30 04 370.

 • Techniek
Waarvoor is de developer token optie bij het aanvragen van een OAuth token?

Met de developer token kun je de ingevoerde projectinformatie tijdelijk opvragen om de projectwebsite te kunnen bouwen en o.a. een digitale kavelkaart te koppelen. Hiervoor hoeft het project dus niet gepubliceerd te worden om de website te kunnen bouwen.

Hoe gaat het in z’n werkt? Zolang het project de informatie bevat die nodig is om de gewenste status in te stellen kun je met de developer token de phase parameter meegeven om het project op te halen alsof het de gewenste status heeft. Om bij een project in concept de woningtypes op te halen geef je de phase=SALE mee. Let op, meegeven van INPREPARATION zorgt voor een lege lijst. Dit omdat een project in voorbereiding alleen woningtypes laat zien als aan de ‘presale’ voorwaarde is voldaan. Ook de bouwnummergegevens kunnen worden opgehaald op deze manier.

Een developer token is enkele weken geldig.

 • Techniek
Hoe krijg ik mijn project op BredaWoont.nl en wat kost het?

Je project met woningen wordt automatisch in de zoeker van Breda Woont geplaatst als je abonnee bent van Het Nieuwbouw Platform. Ben je geen abonnee, maar wil je je woningen toch tonen in de zoeker, zijn er verschillende abonnementen die je kunt afsluiten. Een Project In Voorbereiding (PIV) plaatsen kan altijd, aangezien dit niets kost, dit heet het Light abonnement. Echter als je project dan in verkoop of verhuur gaat, wordt het niet meer getoond. Er is ook de mogelijkheid om een projectabonnement af te sluiten, hiermee kun je eenmalig een project invoeren voor € 75,- per bouwnummer.

 • Kosten
Hoe krijg ik mijn project op GroningenWoont.nl en wat kost het?

Je project met woningen wordt automatisch in de zoeker van Groningen Woont geplaatst als je abonnee bent van Het Nieuwbouw Platform. Ben je geen abonnee, maar wil je je woningen toch tonen in de zoeker, zijn er verschillende abonnementen die je kunt afsluiten. Een Project In Voorbereiding (PIV) plaatsen kan altijd, aangezien dit niets kost, dit heet het Light abonnement. Echter als je project dan in verkoop gaat, wordt het niet meer getoond. Er is ook de mogelijkheid om een projectabonnement af te sluiten, hiermee kun je eenmalig een project invoeren voor € 75,- per bouwnummer. Of je kunt een abonnement afsluiten bij Groningen Woont naast je deelname die je betaald voor het Platform Groningen Woont zelf. Door middel van dit abonnement voer je alle projecten in in de database in de regio waarvan je lid geworden bent, in dit geval dus in de regio van Groningen Woont. Hiervoor worden de tarieven van een full abonnement van Het Nieuwbouw Platform gehanteerd. Voor de verschillende mogelijkheden, klik hier.

 • Kosten
Hoe krijg ik mijn project op UtrechtWoont.nl en wat kost het?

Je project met woningen wordt automatisch in de zoeker van Utrecht Woont geplaatst als je abonnee bent van Het Nieuwbouw Platform. Ben je geen abonnee, maar wil je je woningen toch tonen in de zoeker, zijn er verschillende abonnementen die je kunt afsluiten. Een Project In Voorbereiding (PIV) plaatsen kan altijd, aangezien dit niets kost, dit heet het Light abonnement. Echter als je project dan in verkoop gaat, wordt het niet meer getoond. Er is ook de mogelijkheid om een projectabonnement af te sluiten, hiermee kun je eenmalig een project invoeren voor € 75,- per bouwnummer. Of je kunt een abonnement afsluiten bij Utrecht Woont naast je deelname die je betaald voor het Platform Utrecht Woont zelf. Door middel van dit abonnement voer je alle projecten in in de database in de regio waarvan je lid geworden bent, in dit geval dus in de regio van Utrecht Woont. Hiervoor worden de tarieven van een full abonnement van Het Nieuwbouw Platform gehanteerd. Voor de verschillende mogelijkheden, klik hier.

 • Kosten
Ik krijg geen SMS, hoe kan ik nu in Projectbeheer?

Het kan zijn dat er bij een van de providers een storing is en hierdoor de sms niet verstuurd of ontvangen kan worden. Als je belt naar Het Nieuwbouw Platform, 070 30 04 370, kunnen we je sms opzoeken. Dan kun je iig inloggen in Projectbeheer.

Het zou ook kunnen zijn dat er geen storing is. Naar alle waarschijnlijkheid ligt het dan aan je telefoon. Het afsluiten en opstarten van je telefoon zou al genoeg kunnen zijn. Ook zou je inbox vol kunnen zijn. Het kan ook aan de instellingen van je telefoon liggen. Over het algemeen kun je bij je eigen provider en via Google vinden wat er eventueel aan jou telefoon aangepast zou moeten worden.

 • Projectbeheer
Hoe kom ik aan een inlog om de interesses in te kunnen zien?

Een inlog voor Projectbeheer is altijd persoonsgebonden. Het is wel mogelijk om meerdere inlogaccounts aan te vragen. Om een inlog aan te kunnen maken zijn de volgende gegevens nodig:

– Naam
– E-mailadres
– Mobiel telefoonnummer (voor het ontvangen van een bevestigings-sms. Indien dit een privénummer is, kan dit in het systeem vermeld worden. Dan wordt het nummer enkel gebruikt voor het ontvangen van de sms)
– Projectnaam
– Ontwikkelaar van het project

Deze gegevens kunnen gemaild worden naar info@hetnieuwbouwplatform.nl.

 • AVG
 • Projectbeheer
Ik wil dat mijn makelaar de ingevulde interesseformulieren ontvangt. Hoe werkt dat nu de AVG wetgeving van kracht is?

In een project op tabblad 2c (Interesse) kun je een e-mailadres invullen, waarnaar een notificatie gestuurd wordt als een consument een interesseformulier ingevuld heeft. Omdat deze mail privacy gevoelige informatie bevat, zijn deze gegevens alleen nog maar te downloaden middels een link in de mail.

Heeft de persoon waarvan het e-mailadres is ingevuld bij stap 2c en naar wie de mail gestuurd is een inlogaccount voor Projectbeheer?

Ja, dan kan de persoon de interesse downloaden middels de link in de mail. 1 Uur na verzending van de mail, zal de persoon pas toegang kunnen krijgen tot de interesse, door zijn/haar inloggegevens in te voeren.

Nee, dan kan de persoon de interesse gedurende 1 uur na verzenden van de mail downloaden. Is dit uur verstreken, dan is dit niet meer mogelijk. Wil de persoon dan de gegevens inzien, zal hij/zij een inlogaccount moeten krijgen voor Projectbeheer. Een account is aan te vragen bij Het Nieuwbouw Platform.

 • AVG
 • Projectbeheer
Waar kan ik de NMA tool vinden?

In Projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform vindt je aan de linkerkant een blauwe button, NMA tool. Via deze button wordt je doorgelinkt naar de NMA tool.

Je kunt ook rechtstreeks naar de tool via deze url https://analyse.hetnieuwbouwplatform.nl. Ben je dan al ingelogd in Projectbeheer? Dan kun je gelijk aan de slag. Ben je nog niet ingelogd in Projectbeheer, wordt je via Projectbeheer gevraagd om in te loggen. Heb je geen inlog voor Projectbeheer? Neem dan contact op met Het Nieuwbouw Platform, 070 30 04 370.

 • Big data
Is Het Nieuwbouw Platform duur?

Nee, er wordt éénmalig afgerekend per woning. Hiervoor mag de woning in het systeem blijven tot deze verkocht/verhuurd is. Alle doorleveringen en het gebruik van de technische documentatie is gratis. Projecten in voorbereiding en pre-sale projecten zijn gratis. De content is en blijft van jou en mag je ten alle tijden weer gebruiken.

 • Kosten
Hoe werkt de NMA tool?

In de NMA tool kan je zelf filters bedienen die selecties mogelijk maken van gebieden, status van woningen, prijzen en oppervlakten en woningsoorten. Als resultaat worden vervolgens de gefilterde data weergegeven middels grafieken en lijsten.

Wil je weten hoe het verder werkt? Ga aan de slag en download de handleiding.

 • Big data
Hoe werkt het met de leads die via Nieuwbouwwoningen.nl verzameld worden?

Er zijn 3 opties mogelijk m.b.t. het interesseformulier op Nieuwbouwwoningen.nl.

 

Optie 1: Indien de opdrachtgever (betalende) klant is van Nieuwbouwwoningen.nl zal de “webservice” gebruikt worden om het interesseformulier af te leveren bij de database van Het Nieuwbouw Platform. Vanuit de database wordt het formulier – met de HNP stroom mee – volledig automatisch afgeleverd volgens de wens van de opdrachtgever.

Optie 2: Indien de opdrachtgever (nog) geen betalende klant is van Nieuwbouwwoningen.nl, wordt het beperkte NAW-formulier (zonder telefoonnummer of E-mailadres) volgens huidig gebruik van Nieuwbouwwoningen.nl afgeleverd aan een E-mailadres van de opdrachtgever naar keuze. Deze aflevering vindt los van de HNP database plaats.

Optie 3: Indien de opdrachtgever geen gebruik wil maken van optie 1 of 2 kan gekozen worden voor optie 3. Hierbij wordt op Nieuwbouwwoningen gebruik gemaakt van een formulier waarbij de consument zich alleen aan kan melden voor de nieuwsbrief van Nieuwbouwwoningen.nl. De consument kan zich niet rechtstreeks inschrijven voor het project op Nieuwbouwwoningen.nl. De opdrachtgever kan hiermee voorkomen dat er twee verschillende formulieren en formulierenstromen naast elkaar bestaan.

 

De gekozen optie kan kenbaar gemaakt worden via info@nieuwbouw-woningen.nl. Let op: de gekozen optie geldt voor alle projecten van de opdrachtgever.

 • Doorleveringen
Waaraan dient mijn project te voldoen om op Funda geplaatst te worden?

Download hieronder de richtlijnen voor het doorplaatsen van een project van de database van Het Nieuwbouw Platform naar Funda. Hiervoor maken we gebruik van de Gateway Nieuwbouw.
Voorwaarden waaraan een project dient te voldoen voor plaatsing op Funda

 • Doorleveringen
 • Projectbeheer
Welke doorlevering plaatst wat?

Funda, plaatst PIV en in verkoop/-huur. Betaalde doorlevering. De ingevoerde data wordt middels een technische weg beschikbaar gesteld aan de NVM makelaar. De makelaar kan het vervolgens zelf (zoals hij gewend is) plaatsen op Funda en eventueel eigen website. Afrekening gaat via de makelaar.

MVA, plaatst PIV en in verkoop/-huur wat binnen het werkgebied valt van de MVA. Gratis doorlevering. Bij het project staan de makelaar(s) en projecteigenaar vermeld. Tevens staan de link naar de projectwebsite vermeld.

Nieuwbouw-Nederland, plaatst PIV en in verkoop/-huur. Gratis doorlevering. Plaatst alleen het aanbod als de projecteigenaar een interesseformulier aan heeft staan en de projecteigenaar zelf geen gebruik maakt van NBO. Ingevulde interesseformulieren worden teruggestuurd de database in.

Nieuwbouwwoningen, plaatst in verkoop/-huur. Gratis doorlevering. Ingevulde interesseformulieren kunnen worden teruggeleverd aan de opdrachtgever (deels tegen betaling). Voor meer informatie, bekijk vraag “Hoe werkt het met de leads die via Nieuwbouwwoningen.nl verzameld worden”.

Huislijn (Under construction)
Huizenzoeker (Under construction)
Jaap (Under contruction)
Jumba (Under construction)
Pararius (Under contruction)

 • Doorleveringen
Is de Gateway Nieuwbouw voor iedereen te gebruiken om het project op Funda te plaatsen?

Nee, op dit moment is de Gateway alleen te gebruiken in combinatie met een NVM makelaar of Vastgoedbeheerder.

 • Doorleveringen
Ik wil mijn project op Funda laten plaatsen, maar ik kan mijn makelaar niet selecteren. Waarom niet?

Hiervoor kunnen een aantal oorzaken zijn. De makelaar staat niet gekozen bij de betrokken partijen (stap 2d). Of, de makelaar is geen NVM makelaar. Of, het NVM nummer van de makelaar is nog niet vermeld in het systeem van HNP. Neem contact op met Het Nieuwbouw Platform om te kijken of dit op te lossen is.

 • Doorleveringen
Ik wil mijn project op Funda, maar ik heb twee NVM makelaars betrokken bij het project. Kunnen mijn projectgegevens naar beide makelaars?

Nee, helaas is de Gateway op dit moment alleen te gebruiken om door te plaatsen naar één makelaar. De tweede makelaar staat wel vermeld bij het project op Funda, als jij de makelaar gekozen hebt bij de betrokken partijen (stap 2d). Denk dus goed na welke makelaar je kiest bij stap 6 en laat ook weten aan de makelaars wie de gegevens geautomatiseerd in het KApakket gaat ontvangen.

 • Projectbeheer
Ik heb een aantal afbeeldingen toegevoegd die niet terug komen op Funda, waarom niet?

Op Funda worden alleen JPG afbeeldingen getoond. Het kan zijn dat jij in Projectbeheer PNG afbeeldingen hebt geplaatst. Deze afbeeldingen gaan niet mee in de Gateway.

 • Doorleveringen
Is de koppeling naar Funda real-time?

Nee, het kan tot een dag duren tot het project bij de makelaar in het KApakket staat. Vervolgens plaats de makelaar het door naar Funda. Ook hier kan nog een dag overheen gaan tot het zichtbaar is.

 • Doorleveringen
Ik heb een aantal linkjes in de projectbeschrijving staan, maar deze zie ik niet terug op Funda. Waarom niet?

Het is niet toegestaan om op Funda linkjes in de teksten te gebruiken. De linkjes hebben we preventief uit de koppeling gelaten. Er zijn nog een aantal voorwaarden waaraan een project dient te voldoen voor plaatsing. Deze kun je hier vinden.

 • Doorleveringen

Hulp nodig bij projectbeheer?

Er zijn diverse handleidingen beschikbaar. Via onderstaande button kom je bij de laatste versies van de handleidingen.

Hulp bij projectbeheer keyboard_arrow_right

Hulp nodig bij techniek?

Via onderstaande button ga je naar de pagina waarop je technische handleidingen kunt vinden voor o.a. de API en SOAP.

Hulp bij techniek keyboard_arrow_right