Terug naar het overzicht

Toekomstig woningaanbod voortaan gratis op niki.nl

Nieuwbouwprojecten stevig in de markt zetten, ruim voordat de verkoop begint. Het wordt in de vastgoedwereld steeds belangrijker. Daarom heeft de Stichting Landelijk Nieuwbouw Portaal (LNP) besloten dat ontwikkelaars, gemeenten en bouwers hun projecten in voorbereiding voortaan gratis op niki.nl mogen zetten, ook als zij geen niki-lid zijn.

Het gratis invoeren van projecten in voorbereiding kan sinds 1 januari (2015). Met deze verandering maakt LNP het voor marktpartijen aantrekkelijker om ruim vóór de start verkoop gegevens van potentiële kopers of huurders te verzamelen. Daarnaast past de verandering bij de oorspronkelijke ambitie van LNP: de woningmarkt transparanter maken. LNP bedient zo ook gemeenten, die graag een goed inzicht willen hebben in het toekomstige aanbod. Bijkomend voordeel is dat partijen die nog geen lid zijn, op een laagdrempelige manier kunnen kennismaken met de voordelen van niki.nl.

Op verschillende websites
Een van die voordelen is de mogelijkheid om niki.nl als database te gebruiken, bijvoorbeeld voor het verzamelen van klantgegevens. Een ander voordeel is dat de projectinformatie ‘met één druk op de knop’ op verschillende websites getoond wordt, waarbij ook mutaties overal te zien zijn. Omdat het plaatsen van toekomstig aanbod nu gratis is, zal dit hierdoor ook op meer sites te vinden zijn, zoals gebiedssites, websites van woonplatforms en gratis woningzoekers.

Project in voorbereiding plaatsen
Het enige wat nodig is om een project in voorbereiding op niki.nl te plaatsen, is algemene projectinformatie, zoals de projectnaam, de locatie, de betrokken partijen, het e-mailadres voor een interesseformulier, het verwachte aantal woningen, de projectomschrijving en een afbeelding. De definitieve informatie over bijvoorbeeld woningtypes is nog niet van toepassing. Projecten komen dus al snel in aanmerking voor plaatsing als project in voorbereiding.

Geïnteresseerd of vragen?
Wilt u van deze gratis dienst gebruikmaken, klik hier en mail het formulier naar info@stichtingLNP.nl. Of heeft u vragen over het systeem en de vele mogelijkheden? Neem dan contact op met de Stichting LNP, via info@stichtingLNP.nl of 070-3004370.

Wie zijn LNP en Niki?
Voor meer informatie over Stichting LNP en niki.nl kunt u terecht op www.stichtinglnp.nl.

Suzanne Gemmink
Deel dit artikel: