Terug naar het overzicht

Release Notes NIKI 3.7.0

NIki is nu uitgerust met een webservice die het mogelijk maakt projectinformatie op te vragen. Het doel van deze webservice is om project gebaseerde informatie te ontsluiten voor derden. De gegevens worden ontsloten middels een webservice die werkt volgens de SOAP standaard. De documentatie over de webservice is te vinden op http://nieuwbouwkiezen.niki.nl/docs/ Hieronder volgt een opsomming van de relevante issues die opgelost zijn in release 3.7, d.w.z. issues die voor de abonnee impact hebben.

0004842: SSL validatie activeren acceptatie

De acceptatie server maakt nu ook gebruik van dezelfde SSL validatie als de PRD server. Dit betekent dat het testen van de XML upload over SSL nu ook mogelijk is op de acceptatie server. Dit was voorheen alleen op de PRD omgeving mogelijk.

Hiervoor moet de abonnee een certificaat installeren; deze is gelijk aan het certificaat dat gebruikt wordt op de PRD omgeving.

0004803: PIV verwacht aantal woningen verplicht maken

Het verwacht aantal woningen bij PIV moet verplicht gesteld worden in de invoer. Tevens moet in de zoekbutton op de voorkant het totaal aan verwachte woningen getoond worden. Hiervoor ligt een voorstel klaar.

0004899: Interesses hebben prefix in project id staan

In de interesseformulieren die via de mail (normaal- of XML-opmaak) of via de webservice worden opgehaald zat een prefix voor de projectcode (bijv. AMW[projectcode] of BAM[projectcode]). Deze interne NIKI-projectcode werd meegegeven aan de interesses en dat is niet wenselijk; Het meegeven van de interne NIKI-code zou een probleem in de backend systemen van de abonnees kunnen opleveren. Het is nu zo gemaakt dat we de abonnee projectcode weer mee terug geven.

0004636: In plaats van RD coordinaten ook GPS lat/lon coordinaten ondersteunen

Abonnees hebben het verzoek geuit om naast RD coordinaten ook GPS lat/lon te ondersteunen in de XML invoer. In XML invoer zijn extra velden opgenomen voor lat/lon. De validatie wordt aangepast zodat altijd RD of GPS lat/lon verplicht is.

0004727 en 0004616: Bridgis locatiekaarten verwijderen uit de gehele applicatie

De Bridgis locatiekaarten zijn verwijderd uit de gehele applicatie; er wordt nu gebruik gemaakt van Google Maps, ook om de lokatie te kiezen. De Bridgis webservice voor buurt en wijkbepaling blijft in gebruik.

Ter informatie:

0004798: Sortering van plaatsnamen niet consistent

Een inconsequentie is opgelost. Den Burg staat onder de B, Den Haag staat onder de H (ook alle andere varianten). Dit is nu opgelost

0004706: Ajax toepassen op Ontwikkelaars en Projecten in de admin

Aanleiding:

– de lijst met ontwikkelaars zal gaan uitbreiden door opnamen van de leads (voor de stichting) in het CRM van de stichting.

– Voor de stichting gebruikers is het zoeken op een deel van het project erg handig nu het aantal projecten fors is toegenomen. intypen van ‘groen’ moet opleveren “’t groene gordijn”.

Geplaatst door Douwe Douma op 13:00 0 reacties  Links naar dit bericht

dinsdag 23 september 2008

Nieuwe release 29 september

Wij zijn voornemens op 29 september een nieuwe release (3.7) op de productie-omgeving te plaatsen. Deze release heeft als voornaamste uitbreiding de webservice voor projecten.

Met deze webservice is de projectdata uit de database beschikbaar voor verder verwerking. Denk hierbij aan presentatie op een projectwebsite of levering van verkoopstanden aan een collega in een consortium. De documentatie van deze webservice is te vinden op http://nieuwbouwkiezen.niki.nl/docs.

Verdere wijzigingen:

•In de XML-upload is het niet langer noodzakelijk om RD-coördinaten aan te leveren. De ‘Google Maps’-standaard LatLong-coördinaten zijn ook toegestaan.

•In de resultatenpagina van Niki zijn de RD coordinaten en de GPS (LatLong)coördinaten toegevoegd.

•Woningportals kunnen een dump van de database bevragen voor opname in hun eigen database.

Deze release staat vanaf heden klaar op de acceptatie-omgeving.

Geplaatst door Mark Keuter op 13:23 0 reacties  Links naar dit bericht

Labels: release

start met niki blog

Dag Allemaal,

De Stichting LNP heeft een blog voor NIKI.nl in het leven geroepen. We willen het blog gebruiken om nieuwtjes omtrent de webapplicatie www.niki.nl duidelijk maken. Het is raadzaam om een RSS feed van dit blog in te stellen om zo op de hoogte te blijven van nieuwe publicaties op dit blog.

– – het systeembeheer van NIKI – –

Geplaatst door Douwe Douma op 10:53 0 reacties  Links naar dit bericht

Nieuwere berichten Startpagina Abonneren op: Berichten (Atom)

Suzanne Gemmink
Deel dit artikel: