Terug naar het overzicht

Release 3.35

We hebben een aantal aanvullingen aan het systeem gedaan. Hieronder een overzicht van de aanvullingen.

1 Nieuwe woning statussen
We hebben 2 nieuwe woningstatussen toegevoegd: “tekenafspraak” en “verkocht onder voorbehoud”. Je kunt de nieuwe statussen kiezen bij je bouwnummers in stap 4b “Woningen” in LNP projectbeheer. Deze nieuwe statussen zullen ook gelijk zichtbaar zijn op Niki.nl. Bij beide statussen is ervoor gekozen om de prijs niet meer te tonen de prijslijst.
De doorlevering van deze nieuwe statussen naar andere websites en systemen is een volgende fase die we aan het voorbereiden zijn.

Wil je dat de nieuwe statussen ook zichtbaar worden op jullie eigen website(s)? Dat kan!
Door het aanroepen van de nieuwe versie van de API/SOAP koppeling en een aanpassing in de template, kan jullie webbouwer de statussen in de prijslijst van de website tonen. Technische documentatie is hiervoor beschikbaar, http://www.stichtinglnp.nl/downloads/documentatie-laatste-release/
De “oude” versies van de koppelingen zullen voorlopig nog ondersteund blijven. We zullen gaan meten hoeveel de oude versies aangeroepen worden en door wie om t.z.t. de oude versies uit te faseren. Hierover zullen we jullie op de hoogte houden.
Heb jij of heeft je webbouwer vragen? Neem even contact op met Stichting LNP, info@stichtingLNP.nl of 070 3004370. We helpen je graag verder!

Afbeelding1

2 Mogelijkheid om de transactiegegevens gelijk in te vullen
Als je bij stap 4b “Woningen” een woning op “verkocht onder voorbehoud” of “verkocht” zet, komt er een nieuw scherm omhoog. In dit scherm kun je gelijk de transactiegegevens invullen. Als je dit gelijk doet, levert dit veel tijdwinst op als jij of je collega de CBS–export gaat maken aan het eind van het kwartaal.
Tevens is de transactieprijs op te splitsen in een koopsom (= de grond) en een aanneemsom (= de woning + evt. uitbreidingen). Het splitsen van de transactieprijs is een optie en is dus niet verplicht.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het scherm weg te klikken en de gegevens later, door middel van een Excel bestand bij stap 4c “CBS” als nog in te vullen.

Afbeelding1

Tevens zijn er diverse bugfixes meegenomen in deze release

Vragen? Neem contact op met Stichting, info@stichtingLNP.nl of 070 3004370.

Suzanne Gemmink
Deel dit artikel: