Terug naar het overzicht

Release 3.18.0

Wijzigingen t.o.v. de vorige versie

Kenmerken

Een uitbreiding waarbij er per kavel/woning een of meerdere kenmerken toegewezen kunnen worden. De stichting LNP stelt een lijst samen met kenmerken waaruit gekozen kan worden. De lijst bestaat op dit moment uit de verschillende financieringsregelingen die op een woning van toepassing kunnen zijn: koopgarant, overbruggingsgarantie en starters renteregeling.

Kenmerken worden standaard getoond op de detailpagina van het zoekresultaat. In het uitgebreid zoeken zijn de kenmerken een extra zoekoptie.

In het Niki beheer zijn kenmerken eenvoudig toe te kennen door deze uit of aan te vinken. Ook kunnen de kenmerken via een Excel sheet met woningen ingelezen worden.

Bij het kenmerk koopgarant is het verplicht een kortingspercentage op te geven. Dit kortingspercentage wordt opgeslagen in de database om te gebruiken voor latere analyse. Het kortingspercentage wordt niet weergegeven aan de bezoekers van niki.nl Verkoopprijzen moeten ingevoerd worden met het kortingspercentage er in verwerkt.

Via de XML koppeling kunnen kenmerken <houseCharacteristics> gekoppeld worden aan een woning <house>. Voor elke kenmerk word binnen de <houseCharacteristics> een <houseCharacteristic id=”#”> element meegegeven. Er is een feed (/feed/housecharacteristic.do) met beschikbare kenmerken  bestaande uit id, type en naam. Voor koopgarant is een extra element <percentage> opgenomen binnen het <houseChracteristic> element. Hierin moet het kortingspercentage opgegeven worden.

Van alle kenmerken per kavel/woning wordt de historie bijgehouden. Vooral in het geval van financieringsregelingen geeft dit de mogelijkheid om te onderzoeken welk effect het toepassen van een financieringsregeling heeft op de verkoop van een kavel/woning.

Energielabel

Vanaf deze versie gaat Niki voor elke woning het energielabel tonen. Het energielabel zal door Niki automatisch bepaald worden aan de hand van de opgegeven EPC (energie prestatie coëfficiënt). Een nieuwbouwwoning waarvan de EPC niet is opgegeven heeft standaard een EPC van 0,8. Dit komt neer op een energielabel A+.

Excel invoer

De invoer van woningen middels een CSV bestand is vervangen door de invoer middels een Excel bestand. De basis van het Excel bestand is de indeling zoals deze gebruikt werd in het CVS bestand. Wel is het bestand uitgebreid met extra velden voor de ondersteuning van kenmerken.

De voorbeeld CSV bestanden zijn verdwenen in plaats daarvan kan nu een voorbeeld Excel bestand gedownload worden. Het voorbeeld Excel bestand geeft van te voren al aan welke opties mogelijk zijn voor bijvoorbeeld het invullen van woningsoort en woningtype.

Als er al woningen zijn ingevoerd kunnen deze ook in Excel formaat gedownload worden. Dit bestand kan aangepast en weer geüpload worden. Het is vanaf nu dus ook mogelijk een lijst met woningen te wijzigen middels een Excel sheet.

Street View

Niki gaat vanaf nu op de ligging pagina ook een Google Street View weergeven. De voorwaarde is dat er binnen 50m van de projectlocatie Street View beelden beschikbaar zijn. De kijkrichting wordt automatisch gedraaid in de richting van de projectloca

Suzanne Gemmink
Deel dit artikel: