Terug naar het overzicht

Het Nieuwbouw Platform, opvolger LNP, feestelijk gelanceerd tijdens vastgoedbeurs PROVADA

Efficiënt beheer projectgegevens, optimaal bereik consumenten

Een zeer efficiënt online beheer van het nieuwbouw koop- en huuraanbod, met een optimaal bereik van de consument. Dat is wat Het Nieuwbouw Platform woningmarktpartijen biedt. Het platform, de opvolger van de Stichting Landelijk Nieuwbouw Portaal (LNP), is op dinsdag 30 mei tijdens de vastgoedbeurs PROVADA feestelijk gelanceerd.

LNP wordt Het Nieuwbouw Platform

Meer transparantie in de nieuwbouwmarkt. Dat was sinds de start in 2006 het doel van LNP en haar partners. In ruim tien jaar zijn op dat gebied enorme stappen gezet. Niet alleen met de landelijke nieuwbouwsite niki.nl, maar ook (en in toenemende mate) met de database van LNP. Die kreeg steeds meer een ‘hub’-functie. Inmiddels wordt het nieuwbouwaanbod vanuit die database doorgeplaatst op alle belangrijke consumentensites, zoals Funda, nieuwbouwwoningen.nl, websites van woonplatforms en natuurlijk projectsites. “Niki.nl als portaal voor de consument is daarom niet meer nodig”, zegt Het Nieuwbouw Platform-voorzitter Yvonne van Mierlo. “Met de lancering van Het Nieuwbouw Platform hebben we dan ook afscheid genomen van niki.nl. Omdat data steeds belangrijker worden, ligt daar voortaan onze focus op. Feitelijk sluiten we de etalage, maar breiden we het magazijn uit.”

Het Nieuwbouw Platform klaar voor de (data)toekomst

Net als in de afgelopen jaren blijven woningaanbieders hun projectgegevens via de database beheren, eventueel via de cloud. Vanuit die database kunnen zij de projectgegevens met één druk op de knop doorleveren aan tal van websites. Doordat zij de data op slechts één plek hoeven in te voeren en bij te houden, sparen ze veel tijd en kosten. “Dat blijft zo, al willen we in de komende jaren dit proces van invoeren, bijhouden en doorleveren van data nog efficiënter maken”, aldus Van Mierlo. “Daarnaast gaan we ons nog meer richten op het ondersteunen van de processen van onze partners met data-producten. Zo kunnen zij met onze herkomstanalyses zien waar geïnteresseerden vandaan komen. Ook maken we het steeds gemakkelijker om transactiecijfers aan het CBS aan te bieden. Bovendien bieden we met de Markt Analyse-tool van branchevereniging Neprom een schat aan informatie over wat er allemaal in de markt gebeurt. Daar kunnen onze partners bij de ontwikkeling van nieuwe projecten echt hun voordeel mee doen.”

Samenwerking tussen 92 private en publieke partijen

Inmiddels werken 92 private en publieke partijen via Het Nieuwbouw Platform samen. Het gaat om projectontwikkelaars, ontwikkelende bouwers, beleggers, woningcorporaties, gemeenten en Neprom. Organisaties die ook lid willen worden, kunnen contact opnemen met Daan van den Brand van Het Nieuwbouw Platform: 06-15084388 en/of daan@hetnieuwbouwplatform.nl. Veel meer informatie over het platform staat op www.hetnieuwbouwplatform.nl.

Suzanne Gemmink
Deel dit artikel: