Waar kan je de tool vinden?

In Projectbeheer van Het Nieuwbouw Platform vindt je aan de linkerkant een blauwe button, NMA tool. Via deze button wordt je doorgelinkt naar de NMA tool.

Je kunt ook rechtstreeks naar de tool via deze url https://analyse.hetnieuwbouwplatform.nl. Ben je dan al ingelogd in Projectbeheer? Dan kun je gelijk aan de slag. Ben je nog niet ingelogd in Projectbeheer, wordt je via Projectbeheer gevraagd om in te loggen.

Hoe werkt de tool?

In de NMA tool kan de gebruiker zelf filters bedienen die selecties mogelijk maken van gebieden, status van woningen, prijzen en oppervlakten en woningsoorten. Als resultaat worden vervolgens de gefilterde data weergegeven middels grafieken en lijsten.

Zo worden Verkoopquote, Prijzen, Woonoppervlak en Prijzen per m2 inzichtelijk per project, woningsoort en prijsrange.  Voor een ontwikkelaar is het dus mogelijk om in te zien welke andere projecten er in een bepaald gebied in de afgelopen jaren zijn ontwikkeld of worden ontwikkeld.

Ook de omvang van de projecten, de naam en de bouwnummerinformatie met de daarbij behorende kenmerken is beschikbaar. Zo kun je als ontwikkelaar zien of er nog meer projecten in de markt worden gezet met hetzelfde programma, of dat er net goed- of minder goedlopende projecten zijn geweest met een bepaalde woningsoort. Informatie in de NMA tool heeft betrekking op de kenmerken in een bepaald project.

Nog geen abonnee van Het Nieuwbouw Platform? Kijk hier hoe je abonnee kunt worden.

Ben je al abonnee en wil je weten hoe de tool verder in z’n werk gaat? Download dan hier de handleiding.