Terug naar het overzicht

Hoe werkt de koppeling naar Funda?

De laatste tijd krijgen we steeds meer vragen over de verschillende doorleveringen. Hoe werken ze? Waarom wordt niet alles getoond zoals ik heb ingevoerd in Projectbeheer? Waarom krijg ik van de ene doorlevering wel de leads terug en van de andere niet? Dit zijn een aantal vragen die de laatste tijd binnengekomen zijn. Tijd om in elke nieuwsbrief een doorlevering uit te lichten!

Om maar gelijk met de meest technische te beginnen…. Hoe werkt de koppeling naar Funda?

Je kunt de ingevoerde projectgegevens beschikbaar stellen aan de makelaar, zodat deze de gegevens kan gebruiken om op Funda te plaatsen. Dit gaat middels de technische koppeling “Gateway Nieuwbouw”. Deze gateway zorgt ervoor dat de projectgegevens in het kantoor automatiseringspakket (KApakket) van de makelaar geplaats worden. De makelaar kan vervolgens, zoals deze gewend is, de plaatsing op Funda regelen via Tiara en FundaDesk. Eventueel kan de makelaar nog een aantal gegevens aanvullen, zoals de ligging en m² van de tuin, als jij bij de aangeleverde projectgegevens de tuinen per bouwnummer hebt ingevoerd.

Als het project eenmaal op Funda geplaatst is, krijgt de makelaar als jij de projectgegevens aanpast, deze aanpassingen weer in het KApakket, waarna de aanpassingen (geautomatiseerd) doorgestuurd kunnen worden naar Funda. Er zijn een aantal momenten waarop de makelaar een extra handeling zal moeten doen om de wijzigingen door te kunnen voeren. Een van deze handelingen is het aanvullen van de (koper)gegevens als een bouwnummer verkocht is.

Vragen? Kijk eens op onze pagina veel gestelde vragen. Staat jou vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met Het Nieuwbouw Platform, info@hetnieuwbouwplatform.nl of 070 30 04 370.

Suzanne Gemmink
Deel dit artikel: