Terug naar het overzicht

HNP Upgrade – werk in uitvoering

Technische ontwikkelingen gaan steeds sneller en maken steeds meer mogelijk. Een geruststellend gegeven als shoppen voor “een nieuwe” zomaar kan. Maar wat doe je als je nog zo afhankelijk bent van “de oude”?

In de afgelopen jaren zijn er veel verbeteringen en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan onze systemen maar de veranderende techniek maakt de complexiteit hiervan steeds groter. Er komt vroeg of laat een moment dat vernieuwen of vervangen tegen elkaar moeten worden afgewogen en in ons geval was de tijd meer dan rijp.

Dat stelt ons voor de volgende uitdaging; het spoor vernieuwen terwijl de trein rijdt… Een noodzaak waarbij we heel secuur moeten nadenken over het plan van aanpak in relatie tot de wensen, risico’s en afhankelijkheden. Dat is ons toevertrouwd, weliswaar beheersbaar gemaakt in afgebakende fasen. Inmiddels zijn de eerste palen in de grond geslagen en zijn we gestart met werkzaamheden aan het vernieuwen van de grondvesting van onze infrastructuur. Niet het meest tot de verbeelding sprekende werk, daarentegen cruciaal om onze grotere ambities te kunnen realiseren. De komende maanden is het vizier gericht op werkzaamheden onder de motorkap, zodat we jullie daarna des te beter van dienst kunnen zijn met bestaande en nieuwe functionaliteiten. We houden jullie op de hoogte!

Suzanne Gemmink
Deel dit artikel: