Terug naar het overzicht

Alex Brunner versterkt Het Nieuwbouw Platform

Met ingang van 1 februari is Alex Brunner begonnen bij Het Nieuwbouw Platform. Alex vertegenwoordigt Het Nieuwbouw Platform naar buiten toe en is het aanspreekpunt voor abonnees, samenwerkingspartners en stakeholders. Belangrijke taak voor Alex is het opstellen van het strategisch plan – in overleg met het Dagelijks Bestuur en abonnees – waarin de toekomst van HNP wordt vastgelegd.

Alex heeft ruim 10 jaar voor Funda gewerkt, waar hij onder andere betrokken was bij de opzet van Funda Nieuwbouw en later Funda in Business. Het afgelopen jaar heeft hij gewerkt aan een technologische startup.

Het Nieuwbouw Platform is een stichting van en voor de branche met als doel de aangesloten ontwikkelaars optimaal te faciliteren en daarmee de nieuwbouwmarkt voor de consument transparant te maken en vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen.

Ruim 70 woningontwikkelaars en beleggers plaatsen alle nieuw te koop en te huur aangeboden woningen op de centrale internet-hub die Het Nieuwbouw Platform is. Het platform faciliteert de distributie van het aanbod naar de consument, zoals naar Funda, Nieuwbouw-Nederland, AmsterdamWoont, GroningenWoont, UtrechtWoont en honderden project- en gebiedssites. Het Nieuwbouw Platform vervult daarmee een essentiële rol bij het verbinden van ontwikkelaars, beleggers en potentiéle nieuwbouwkopers en -huurders.

Speerpunt voor de komende jaren is het verzamelen en ontsluiten van data met betrekking tot de aangeboden nieuwbouwwoningen en de potentiële nieuwbouwkopers en huurders, ten behoeve van de deelnemende partijen.

Voorzitter Yvonne van Mierlo: “De unieke samenwerking van ruim 70 ontwikkelaars en beleggers in Het Nieuwbouw Platform creëert veel mogelijkheden. Efficiënt beheer en distributie van het aanbod, maar ook data bieden kansen voor nu en in de toekomst. Hier spelen we met Het Nieuwbouw Platform steeds meer op in. Door de versterking met Alex, kunnen we versneld onze strategie concreet maken en onze abonnees nog meer waarde gaan bieden.”

Suzanne Gemmink
Deel dit artikel: